Întrebări frecvente

1) Cum pot accesa SemPlag?
Semplag poate fi accesat astfel: după completarea informaţiilor în formularul de înscriere acestea vor fi verificate de echipa tehnică a platformei, iar în momentul în care contul este activat veţi primi datele de acces prin email.

2) Cine poate solicita cont în SemPlag:

Pot solicita cont persoanele din: MENCS( Ministerul Educaţiei Naţionale Şi Cercetării Ştiinţifice), UEFISCDI (Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării), instituţiile de învăţământ superior şi INCD-uri (institutele de cercetare dezvoltare).


3) Ce formate de documente poate procesa SemPlag?
Formatele pe care SemPlag le poate procesa sunt: Microsoft Word (*.doc, *.docx), Rich Text (*.rtf), Html (*.html), Powerpoint (*.ppt, *.pptx), Pdf (*.pdf), *.odt, Plain Text (*.txt).

4) Ce documente nu pot fi procesate?
Nu pot fi procesate documentele imagine, documentele parolate.

5) De ce resurse poate beneficia un potenţial utilizator în SemPlag?
Un utilizator poate selecta tipul de verificare care corespunde nevoilor sale. Posibilităţile pe care le poate avea un utilizator sunt:

a) Verificare vs repository UEFISCDI: cărti OECD;
b) Verificare vs repository UEFISCDI: cereri de finanţare;
c) Verificare vs repository UEFISCDI & Web;
d) Verificare vs repository Utilizator (un utilizator îşi poate crea propria bază cu documente proprii: articole, cărţi, teze, etc.)
e) Verificare vs repository Utilizator & Web;
* Notă: Pentru o verificare nu pot fi selectate baze de date multiple.


6) Ce tip de raport primesc ?
SemPlag generează un raport în format *.pdf.

7) Cum pot fi interpretate valorile procentuale din raport ?

În graficul circular sunt reprezentate valorile procentuale ale identității (sau similarității absolute), citării și similarității relative în raport cu textele găsite. Indecizia este dată de procentul frazelor care nu au fost regăsite în baza de contrastare și/sau pe Web.

În zona Surse similare valorile reprezintă gradul de similaritate și identitate între textul analizat și textele găsite. Valoarea indică procentul frazelor asemănătoare sau identice din textele găsite și care au fost detectate în textul analizat.


8) Care este semnificaţia culorilor din raport?

Semnificaţia culorilor din raport este următoarea:
Roşu – Identitate;
Magenta(Roz) – Similaritate;
Albastru – Citare;
Verde – Indecizie.


9) Ghidul de utilizare SemPlag este disponibil aici.

[T: 0.3241, O: 184]